Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.
citeste mai mult
Ieri am facut cunostinta cu premiul de la Lurpak, azi l-am pus la treaba. Si si-a facut-o extrem de bine!
Recomand cu drag! Gustul, fragezimea, consistenta usor gelatinoasa acompaniata de condimentele preferate ... toate definesc un preparat perfect. Sau aproape perfect, pentru ca perfectiunea ar defini-o o noapte la afumatoare ... :X
Multumesc, Lurpak!>:D< Multumesc, Bucataras! >:D<
Alegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa).
Daca este prea groasa, o portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se putea rula.
Stropim bucata de carne cu ulei si o condimentam pe ambele parti cu sare, piper, cimbru, boia si putin delikat (daca nu doriti, puteti renunta la delikat). Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o lasam la rece 2-3 ore pentru a se uniformiza aromele. (eu am lasat rulada la frigider pana a doua zi )
Asezam rulada in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l si adaugam 50 ml ulei, 100 ml apa, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock-Pot-ul pe program Low, pentru 4 ore.
Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Pentru culoare transferam vasul ceramic in cuptor, 15 minute la foc mare.
Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.
Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim cu ceapa, usturoi, mustar... un pahar de vin bun... rece... :)))
1
Puteti folosi si alte condimente, daca preferati. Cel mai simplu este sa folositi condimente deja preparate, pentru carne de porc .
2
Din 1,8 kg. fleica am facut 3 rulade, intrucat una singura era mult prea mare si nu-mi incapea in vasul Crock-Pot-ului. (aparatul meu este de 3,5 litri )
3
La Slow Cooker Crock-Pot nu se adauga multa apa, intrucat aceasta nu se evapora si la sfarsit vom avea mai mult lichid decat la inceput.
Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.
citeste mai mult