Rulada din piept de porc

de simona72 in Porc, 6 Mar 2014 | 4801 vizualizari

 

Este o friptura pentru masa de pranz, extrem de simplu de facut , dar super delicioasa. Carnea este foarte frageda, suculenta, cu o crusta crocanta de soric deasupra care cu o singura miscare se da jos foarte simplu...

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de porc de aproximativ 1,5kg
  • 1 cana vin alb dulce
  • 1 cana apa
  • sare roz de Himalaya
  • condimente cu piper Sichuan pt friptura(de la Lidl)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Bucata de carne se spala, se curata soricul cu lama unui cutit, se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se ruleaza bucata de carne si se leaga cu ata de bucatarie. Se pune intr-un vas termorezistent, se adauga apa si vinul. Se da la cuptorul incins la 150-160 grade pt 2 ore si 30 minute. Se scoate carnea pe un fund de lemn, se indeparteaza ata, se feliaza(ATENTIE!! soricul este tare si veti avea nevoie de un cutit foarte bine ascutit, daca doriti sa taiati feliile cu tot cu soric). Se serveste cu garnitura si muraturile preferate. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

temperatura focului sa nu depaseasca 160 grade, carnea trebuie facuta la foc moale pe o perioada mai mare

2

daca intampinati greutati la felierea carnii cu tot cu soric, indepartati soricul, este ca o crusta, apoi feliati

3

zeama lasata in nici un caz nu se arunca, are o savoare deosebita si se foloseste in loc de sos alaturi de friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

laura_n 1

07.03.2014, 15:31

auuu, cum arataa!

alilianaa 1

08.03.2014, 19:04

ce bine arata!

dantes 1

29.12.2015, 06:23

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu legume