Rulada din piept de porc

de papabundetot in Porc, 2 Ian 2015 | 11435 vizualizari

 

Poate suna ciudat pentru unii care nu imi inteleg pasiunea asta de a gati,dar pot spune ca acest preparat este una din marile realizari culinare ale anului 2014,nu neaparat ca ar fi ceva complicat sau special la aceasta rulada ci doar pentru ca mi-am imaginat-o de atatea ori si uite ca la final de an am si reusit sa o fac :).A meritat din plin sa astept un an pentru ea,a iesit exact cum am visat eu,si cu siguranta voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • piept de porc cu os,aproximativ 3,5 kg
  • sare
  • cimbrisor
  • boia iute afumata
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc:

Am dezosat pieptul de porc si l-am ajustat pentru a obtine o bucata cat de cat uniforma,pastrand soricul.Am marinat carnea cu sare,cimbrisor,boia afumata si am lasat-o sa se marineze pana a 2-a zi.Inainte de a rula si lega carnea de porc,am crestat bine soricul pentru a ajuta grasimea sa se topeasca si sa obtin un soric corcant.

In tava mea minunata cu gratar am pus legumele taiate mai mare,asezonate cu sare si piper,am taiat felii o portocala si le-am asezat pe gratar,iar deasupra am pus pieptul de porc rulat cu mirodenii si legat bine cu ata.

In tava inainte de a o da la cuptor am pus o cana de vin rosu si o cana de apa,am dat focul foarte mic si am lasat rulada sa se faca linistita aproximativ 8 ore.Din cand in cand am uns rulada cu grasimea din tava pentru a o ajuta sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce carnea a fost gatita,pana cand s-a odihnit,din legumele din tava am facut un sos delicios.Am bagat toate legumele impreuna cu zeama de la rulada la blender si le-am maruntit bine obtinand un sos/piure extrem de gustos pe care l-am servit alaturi de felii generoase de rulada.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulou de snitel umplut