Rulada din piscoturi

de Zamfira in Dulciuri, 12 Feb 2017 | 24515 vizualizari

 

O ruladă rapidă, modernă :)) fără coacere. Puteți folosi și altă cremă pentru umplutură.

 

INGREDIENTE

  • 24 pișcoturi (2 pachete)
  • 250 ml lapte
  • 1 zahăr vanilinat
  • Cremă de ciocolată:
  • 250 ml mascarpone
  • 2 linguri zahăr brun
  • 100 g ciocolată 85% cacao
  • 2 banane
  • Glazura decor
  • 80 g ciocolată cu lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piscoturi:

Topim ciocolata cu 85% cacao, la bain-marie și apoi o lăsăm la răcit.

Topim zahărul vanilinat în lapte. Înmuiem fiecare pișcot în lapte și le așezăm pe rând pe o tavă sau un fund de lemn pe care punem o folie alimentară transparentă.

Punem două rânduri, fiecare rând cu 12 pișcoturi.

Deasupra așezăm o altă folie alimentară.

Tasăm ușor pișcoturile, le apropiem strâns și le lăsăm să absoarbe laptele.

Pregătim crema.

Omogenizăm cu mixerul mascarpone și zahărul, adăugăm treptat ciocolata topită și răcită.

Punem o tavă sau un fund de lemn peste pișcoturi și întoarcem totul invers. Îndepărtăm folia.

Ungem suprafața pișcoturilor cu cremă și așezăm două banane întregi (decojite) la marginea pișcoturilor.

Începem să rulăm pișcoturile cu mișcări lente dar strânse cu ajutorul foliei alimentare.

Strângem folia alimentară la cele două capete ale ruladei.

Punem rulada la rece pentru câteva ore.

Topim ciocolata cu lapte sau altă glazură pentru prăjituri. Turnăm ciocolata peste ruladă.

Lăsăm rulada la rece, pentru a se topi ciocolata sau glazura.

Servim rulada alături de o cafea bună, eventual cu puțină frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi