Rulada din pulpa de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2013 | 11092 vizualizari

 

Usor de executat si de efect la ocazii si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi sau pulpa de porc
  • 4 carnati subtiri, semiafumati
  • 4 carnati proaspeti de porc
  • 100 g sunca de Praga
  • 1-2 conserve de ciuperci
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • sare
  • piper
  • 1-2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa.

Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata  incat sa o putem umple si rula. 

Batem carnea usor cu ciocanul pentru snitele, condimentam cu sare si piper, apoi asezam pe sufrafata sa feliile de sunca, ardei gras, ciuperci si carnati ( unul afumat  si unul proaspat ) .  Turnam peste umplutura 3-4 linguri cu ou batut  ( ne vom da seama in functie de cantitatea de umplutura si de cat de mare este fasia de carne ) , pentru a lega rulada la copt.

Rulam carnea cat mai strans ca pe o rulada si o legam cu snur din silicon sau cu o ata/ sfoara .

Aseazam rulada intr-o tava cu ulei si lasam la cuptor pana se rumeneste. Oprim focul,desfacem legaturile, lasam sa se raceasca , apoi o putem felia.

TIPS-URI

1

Este de preferat sa avem carne si cu strat de grasime, pentru ca rulada sa nu fie prea uscata .

2

De asemeni, pentru a obtine o rulada suculenta , neinnecacioasa, vom pune mai multe legume ( ciuperci si ardei gras )

3

Umplutura poate varia in functie de ce avem la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din pulpa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shepherd’s Pie (Placinta Ciobanului)