Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Mar 2016 | 3027 vizualizari

 

 Ciocolata, branza dulce, portocale si sirop de artar....o minunatie dulce!

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 80 gr faina
  • 40 gr cacao
  • 2 linguri lapte fierbinte
  • un praf de sare
  • vanilie

Umplutura:

  • 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar pudra vanilat
  • o portocala bio

Glazura:

  • 1 cescuta sirop de artar
  • 25 gr. unt
  • 125 gr ciocolata neagra
  • 25 gr ciocolata alba
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare  1 minut, apoi cu zaharul brun si vanilia 3 minute, se adaga cacaoa, apoi faina si la final laptele dulce.

Se unge cu unt foaia de copt, se asaza pe tava cuptorului si se toarna aluatul. Se coace 12 minute la 180 de grade.

Se scoate cu tot cu foaia de copt blatul si se pune pe un servet de bucatarie ud si stors.

Se ruleaza cu tot cu pergament, ajutandu-ne de servetul ud, apoi se desface usor.

Branza dulce se amesteca cu zaharul apoi se intinde pe suprafata blatului de cacao.

Se pun bucatele de portocala pe toata suprafata cremei de branza si se ruleaza strans blatul si se da la rece.

Glazura se prepara usor: se amesteca untul topit cu ciocolata pana se omogenizeaza , se pune siropul de artar, se toarna peste blat si se pune la rece.

In doua linguri de lapte se topeste ciocolata alba apoi se toarna incepand din mijloc peste glazura de ciocolata neagra. Se tine la rece minim 3 ore....e un deliiiiiiiiiciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana cu doua feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

03.04.2016, 00:47

Multumesc

mihaelar63 1

03.04.2016, 00:56

Chiar mi-ai facut pofta :">

RuxyRux 1

05.04.2016, 01:06

Vai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si mere