Rulada pentru Paste

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 10979 vizualizari

 

Pentru ca nu mai este asa de mult si se apropie Pastele, am sa va arat o rulada pe care am facut-o eu anume pentru aceasta sarbatoare...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 ml lapte fiert
  • 5 oua
  • 5-6 linguri faina
  • 80 g unt
  • 100 g masline negre rondele
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza cu smantana
  • 150 g sunca
  • ardei gras ( 2 culori)3 linguri maioneza
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri maioneza
  • sare
  • piper
  • cozi de ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pentru Paste:

Mixam bine de tot ouale, adaugam untul taiat cubulete, faina, condimentele si la sfarsit subtiem compozitia cu laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt.Rasturnam blatul si aranjam rondelele de masline bine scurse , cat mai aliniate.Presaram patrunjelul verde deasupra , apoi dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se intareasca blatul, avand grija sa nu se arda.

Sunca si ardeii ii taiem in fasii iar frunzele de ceapa le spalam si le lasam la scurs. Branza cu smantana o amestecam bine cu maioneza, ouale razuite, sare si piper.

Dupa ce s-a copt blatul il scoatem din tava cu hartie cu tot si il rulam intr-un prosop de bucatarie umed si il lasam sa se raceasca. Cand s-a racit il derulam , scoatem hartia de copt si intindem bine crema de branza. Deasupra asezam fasiile de sunca, de ardei colorati si cozile de ceapa verde. Rulam cat mai strans rulada pe care o lasam in prosopul rulat sau intr-o folie la rece, in frigider, cateva ore. Deabia dupa aceea o taiem si o aranjam pe platou.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bucataras Monica 1

21.03.2013, 10:43

merita incercata

lia maria 1

21.03.2013, 12:03

ce bine arata si ce gustoasa o fi

Bya Ralu 1

21.03.2013, 15:13

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Drob din carne amestecata