Rulade de dovlecei si vinete la cuptor

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2010 | 6788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare(cca 350g)  
  • 1 dovlecel(cca 250g)  
  • 2 rosii uscate conservate in ulei  
  • 500g crema de branza  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 catel de usturoi  
  • 1 lingura otet din orez  
  • 1 lingura ulei cu aroma de rozmarin  
  • sare si piper  
  • 6-7 masline taiate felii
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade de dovlecei si vinete la cuptor:

Mai intai pregatim legumele.Se curata dovlecelul si vanata si se taie felii subtiri,pe lung.Se pune un gratar la incins si se pun feliile de dovlecel si vinte cat sa prinda culoare si sa se inmoaie putin.Se scot si se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura.Crema de branza se amesteca cu galbenusurile,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,otetul,lingura de ulei si sa condimenteaza cu sare si piper.Se omogenizeaza compozitia.(Daca nu aveti crema de branza se poate folosii si branza de vaci,sau puteti face crema de branza in casa din 600g iaurt gras si 150g smantana,se amesteca totul bine si se pune intr-un tifon care se leaga si se lasa la scurs pana a doua zi.Este o bunatate,eu asa am facut)

Feliile de dovlecel si de vinete se ung cu un strat subtire de crema,se pun cate 3-4 feliute de masline,apoi se ruleaza si se aseaza intr-o forma rotunda de yena unsa cu ulei.Se coc la cuptorul preancins la 200gC 20-25 de minute.Se orneaza cu rozmarin si se servesc cu restul de crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de dovlecei si vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa si dovlecei