RULOURI CU ANANAS

de amalia01 in Dulciuri, 18 Apr 2015 | 2347 vizualizari

 

Sa va arat cu ce minunatii ne-am delectat noi de Paste. Am incercat o reteta noua, fiindca mi-am cumparat si eu cornete pentru rulouri...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru cornete:
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • 250 g margarina Rama
  • 50 ml lapte
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 1 crema de vanilie Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • compot de ananas bucati

zahar pudra

Sos de ananas

  • compot de ananas bucati
  • siropul din compot
  • 50 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULOURI CU ANANAS:

In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti, pana cand obtii un aluat asemanator cu cel de cozonac, ce nu se leaga de mana.

Ungi cornetele  cu ulei.

Aluatul il intinzi cu sucitorul in foaie subtire, de cca 2 mm si il tai fasii late de 2 cm. Fasiile le rasucesti pe cornete si le pui in tava, in cuptorul incins, pana cand se rumenesc. Apoi le scoti de pe cornete si le lasi la racit.

Intre timp prepari crema de ananas. Crema de vanilie o prepari conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugi ananasul bucati si mixezi, pana totul devine o crema spumaoasa.

Umpli rulourile cu crema de ananas si la tavalesti prin zaharul pudra.

Inainte de a le servi, prepari sosul de ananas astfel: torni intr-o cratita compotul de ananas impreuna cu zaharul si dai in clocot, pana cand scade, apoi pasezi cu o furculita.

Servesti rulourile cu sosul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "RULOURI CU ANANAS" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea