Rulouri cu branza

de Miha in Dulciuri, 23 Aug 2009 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 550 g faina
  • Pentru umplutura de branza avem nevoie de:
  • 500 g branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu branza:

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.

Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu...nu mai stiu. :))

Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm.Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare...:))

Si ungem cu umplutura de branza.

Rulam foaia pe lungime,apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

23.08.2009, 23:40

Ce bine arata Branza era dulce sau sarata?

Miha 1

24.08.2009, 00:01

Dulce Oana...dulce,cat mai dulce. Am zis de zahar in ingrediente.

Oana 1

24.08.2009, 01:24

Am inteles, Miha Eu mai fac budinca cu paste la cuptor si pun telemea, dar adaug si zahar peste ea , imi place gustul dulce-sarat , de-asta intrebam ce fel de branzica e, sa-mi dau seama de gust. Aaa, mai imi plac langosi cu branza sarata, dar apoi cu mult zahar pudra deasupra

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti