Rulouri cu mere

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 14299 vizualizari

 

In loc de clasica placinta cu mere

 

INGREDIENTE

Aluat 

  • 210 ml lapte
  • 360 g faina
  • jumatate cub drojdie
  • 2 lg ulei 

Umplutura

  • 5 mere potrivite, rase
  • 5 Lg zahar 
  • scortisoara praf 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere:

Se face aluatul fie la masina de paine (unde ingredientele se pun in ordinea de mai sus), fie framantand cu grija, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini si se lasa la crescut. 
Se imparte in 8 parti aluatul si fiecare parte se intinde pe blatul de lucru in forma dreptunghiulara. 
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata aluatului, apoi se ruleaza, lasand o treime din aluat. Aceasta se franjureaza cu un cutit, apoi fiecare franjure se intinde cu mana peste rulou. 
La fel se procedeaza pentru fiecare placinta in parte. 
Se aseaza pa hartie de copt in tava, apoi se ung cu pensula cu putin ou batut. 
Se introduc in cuptorul care a fost incalzit inainte si se lasa pana ce capata aceasta culoare aurie. Vor mai creste putin, asa ca nu le asezati unele langa altele, lasati cam 2 cm distanta intre ele. 
Se servesc cu pofta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere