Rulouri de clatite cu visine

de rodica_m in Dulciuri, 4 Iun 2011 | 10010 vizualizari

 

Oricine pregateste clatite, dar reteta aceasta e mai deosebita date fiind umplutura si prezentarea finala a cestora.
Puteti pregati clatitele dupa reteta preferata, eu o sa scriu totusi ingredientele necesare si cantitatile folosite de mine.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clatite:

  • 1l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 400 g faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 600 g visine
  • 6 linguri zahar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi (sau orice fruct)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite cu visine:

Spalam si scurgem visinele, dupa care le scoatem samburii si le lasam cu zaharul cat timp pregatim clatitele.

Pregatim clatitele: se bat ouale cu zaharul si sarea, se adauga putin lapte (aprox. un sfert din cantitate), se incorporeaza toata faina (chiar daca aluatul devine mai tare), apoi se adauga treptat tot laptele mestecand usor astfel incat aluatul sa se subtieze, in acest mod scapam de cocoloase, la sfarsit se aduga uleiul.

Se incinge tigaia, se pune putin ulei doar la prima clatita, deoarece aluatul deja contine ulei, se prajeste fiecare clatita pe ambele parti cam 2-3 min.

Intre timp visinele si-au lasat sucul, le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce s-au racit clatitele incepem sa le umplem cu visinele. Punem un rand de visine pe o clatita si rulam. Pentru 3 clatite umplute cu visine avem nevoie de o foaie goala de clatita.

Punem foaia de clatita pe suprafata de lucru si peste ea punem cele 3 clatite umpute cu visine in forma de piramida (2 dedesubt si una deasupra).

Se ruleaza strans astfel incat cele 3 clatite umpute cu visine sa fie bine invelite in foaia de clatita.

Se continua pana terminam toate foile de clatite. Vom obtine aprox. 7 rulouri.

Fiecare rulou se portioneaza la fel ca la orice rulada.

Se pun pe un platou si se orneza cu frisca si cu fructe (dupa preferinta)  

 

TIPS-URI

1

In momentul cand portionam rulourile, capetele nu se pun pe platoul de servire

2

Rulourile se taie cam la 3-4 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu sticla de sampanie