Rulouri de clatite umplute cu cascaval

de laura_n in Sandvisuri, 19 Feb 2016 | 5263 vizualizari

 

Cine ma cunoaste, stie ca prefer oricand saraturile dulciurilor.
Cazul de fata o dovedeste, in sensul ca am savurat cu multa pofta aceste rulouri, sunt bestiale!
Va las si reteta mea!

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite:
  • - 2 oua
  • - 1 praf sare roz
  • - 4 linguri iaurt gras
  • - 600 ml lapte dulce
  • - 1 canita faina de grau
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr mozzarella
  • - 200 gr sunculita/bacon
  • pentru crusta:
  • - pesmet de paine
  • - oregano, cimbru, sare, chilli, turmeric pudra
  • - 1 ou
  • - 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite umplute cu cascaval:

Conectam aparatul Panini Maker.

Intr-un castron, batem ouale cu putina sare. Adaugam iaurtul, laptele si amestecam. La sfarsit adaugam faina, amestecand cu un tel, pana se omogenizeaza compozitia.

Deschidem cu atentie capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam un disc de aluat, lasam cateva secunde, apoi inchidem usor capacul si lasam aproximativ 20 secunde sa se coaca. Scoatem clatita usor rumenita pe un platou. Procedam la fel cu restul de compozitie. Vom obtine aproximativ 8-10 clatite pe care le dam deoparte.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Taiem baconul cubulete, si cascavalul in batoane groase cam cat un deget. Spargem si batem un ou intr-un bol.

Amestecam pesmetul cu condimentele.

Luam cate o clatita, asezam in mijloc un baton de cascaval, putin bacon si rulam, indoind si marginile laterale, ca un rulou inchis. Procedam la fel cu restul clatitelor.

Fiecare clatita o trecem prin ou batut, apoi o tavalim prin pesmet, si o asezam in tava. Presaram 2-3 linguri cu ulei de masline peste rulouri si le dam la copt, la foc iute, pentru aproximativ 7-8 minute.

Cand devin rumene, le scoatem pe un platou. Le servim calde. Sunt de-a dreptul dementiale!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite umplute cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.02.2016, 19:27

Ce idee faina!

alilianaa 1

19.02.2016, 20:16

bune, bune!

Raluca57 1

05.04.2016, 21:41

Chiar bestiale! Le-am făcut, au fost devorate. Foarte buna reteta!!!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu crema de branza, nuci si busuioc