Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

de ela in Dulciuri, 15 Mai 2015 | 10366 vizualizari

 

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit ceva bun....
asa a iesit un Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr biscuiti
  • 300gr eugenii cu crema groasa de ciocolata
  • 200 gr rahat bucati
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • esenta rom
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii:

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe, sa nu se macine fin. Cealalta parte raman doar rupti bucati mai mici. Despartim crema de biscuite la eugenii si sfaramam biscuitele ramas pe care il adaugam la ceilalti biscuiti.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba, apoi adaugam cacaoa, esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul, amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele. Lasam cateva minute sa se racoreasca, apoi turnam peste biscuiti,adaugam si crema de la eugenii si amestecam bine pana compozitia este omogena.

Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam. Dam la rece cateva ore, apoi scoatem din folie si taiem. Ornam cu zahar pudra daca dorim. Ies cam 3 bucati de salam de biscuiti. Eu le-am pus in doua forme.

TIPS-URI

1

daca este prea tare compozitia,mai adaugam lapte cald

2

daca este prea moale,mai punem niste biscuiti sfaramati

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chinezoaica