Salam de biscuti

de nadina73 in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 6657 vizualizari

 

super bun

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg biscuti
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt
  • 1 ciocolata neagra200 g
  • 1 1/2 cani de apa
  • 200 nuci prajite
  • 200 g alune prajite(nesarate )zdrobite
  • 1 cana zahar
  • 1 punga de stafide
  • 1 sticluta esenta rom
  • 120 g nuca de cocos(colocrata arata mai bine)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuti:

Se zdrobesc biscutii nu foarte tare apoi se amesteca cu cacaua

Untul se topeste apoi se pune zaharul si apa si se lasa sa dea un clocot, apoi se pune si ciocolata neagra sa se topeasca. Se toarna compozitia peste biscuti (nu puneti tot dintr-o data, totul depinde de biscuiti depinde cum absorb lichidul)

Nuca se prajeste apoi se zdrobeste putin,nu marunt, dupa care  se amesteca cu biscuiti la fel si alunele , romul si stafidele inmuiate putin

Se amesteca bine toate apoi se pun pe folie de de plastic si se fac sub forma de salam sau bilute ,care se dau prin nuca de cocos

Eu am facut portie dubla(se pot pastra si in congelator la fel de bine ambalat bine in plastic)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mena29 1

18.05.2010, 12:53

Buna treaba cu pastratul la congelator si pe mine ma scoate din incurcatura de multe ori,cinci furci

mena29 1

18.05.2010, 12:54

Da chiar ca-s multe

Panacris 1

13.12.2020, 15:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine