Salata a la boeuf

de mihaelar63 in Salate, 25 Apr 2020 | 2030 vizualizari

 

 Aceasta salata se afla in topul preferintelor noastre. De obicei o preparam de sarbatori sau pur si simplu cand ne este dor. Pentru ca vrem sa mancam cat de cat mai sanatos acum am preparat salata a la boeuf fara maioneza. In rest are cam toate ingredientele clasice.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne vacuta
  • 4 castraveti murati
  • 1 gogosar marinat
  • 4 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 bucata telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita rasa boabe piper negru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml iaurt grecesc gras 10%
  • 2 lingurite mustar cu hrean
  • 2 lingurite mustar frantuzesc cu boabe intregi
  • 1 varf cutit pudra turmeric
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la boeuf:

  • Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
  • Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
  • Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
  • Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe .
  •  Amestecati mustarul cu iaurt ,turmericul,  sarati usor si adugati  treptat ,in fir subtire uleiul . Ca si la maioneza .
  • Pudra de turmeric este si sanatoasa dar si da o frumoasa culoare galbena .
  • Va asigur ca daca nu spuneti , nimeni nu va sti ca nu ati folosit maioneza .
  • Legumele  fierte, muraturile si carnea . se taie cubulete .
  • Amestecati toate acesteacu mazarea fiarta  si  sosul preparat anterior .
  • Lasati salata la rece sa se intrepatrunda gusturile si aromele .
  • Salata este foarte buna din acest motiv a doua zi .

TIPS-URI

1

Zeama rezultata de la fierberea legumelor si a carnii se poate folosi la prepararea unei supe cu taitei sau galuste .La fel poate fi folosita la prepararea oricarei ciorbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la boeuf" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de icre