Salata a la Olivier, fara maioneza

de mihaelar63 in Salate, 1 Mar 2021 | 3295 vizualizari

 

  Salata Olivier este foarte populară în Rusia și este pregătită la toate mesele de sărbătoare. Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj, unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre. Pe parcursul anilor, această ingredientele acestei salate au fost înlocuite cu ingrediente mai ieftine și accesibile. Salata  Olivier cuprinde legume și cubulețe mici de carne legate cu maioneză.[ Bunica. Md]
 Si la noi este foarte populara acest gen de salata . Eu am scos maioneza din scena pe care am inlocuit-o cu iaurt , mustar si putin ulei .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr legume fierte in supa clara de gaina -morcov , patrunjel , telina , cartof
  • 300 gr pulpe pui -fara piele , fara os -fierte in supa de legume .
  • 200 gr mazare verde [ congelata ]
  • 200 ml iaurt cremos grecesc 10%
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 linguri mustar
  • 5 castraveti murati-in saramura
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la Olivier, fara maioneza:

  1.  Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .
  2.  Taiati cubulete , legumele .
  3. Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste .
  4. Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place .
  5. Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe ambalaj .
  6. Lasati legumele si carnea sa se raceasca bine . omogenizati iaurtul cu mustar , ulei , sare si piper .
  7. Incorporati in acest amestec legumele maruntite , carnea , mazarea verd esi castravetii murati .
  8. Gustati si sarati / piparati daca mai este necesar .
  9.  Salata se poate prepara din timp si se serveste cand sosesc musafirii .
  10. Aceasta salata este mai gustoasa dupa ce s-a odihnit cateva ore la rece.
  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta salata este mai gustoasa dupa ce s-a odihnit cateva ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata a la Olivier, fara maioneza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Salata a la russe