Salata asortata

de claudiaO in Muraturi, 8 Oct 2019 | 6392 vizualizari

 

Daca e octombrie...este deja toamna in toata regula si daca e toamna...trebuie sa pregatim camara cu de toate ...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg castraveti
  • 3 buc morcov
  • 1 bucatica telina si cateva frunze cu cozi
  • cateva frunze de dafin
  • boabe de pier si mustar
  • otet 9 grade
  • sare mare
  • zahar
  • apa
  • borcane cu capac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asortata:

Spalam legumele, curatam de coaja morcovii si telina, iar gogosarii de seminte. Taiem legumele in bucatele mici - 1-2 cm, iar morcovii rondele nu prea groase.

Amestecam toate legumele tocate intr-un lighean.

Asezam in borcane cate 1 frunza dafin, cateva bobite de piper si cateva de mustar, daca avem punem si putin hrean (eu nu am avut), 2 frunze de telina, apoi umplem cu legume. Deasupra mai presam cateva boabe de mustar si piper, asezam o tulpinita de telina cu frunze, punem deasupra 1 lingurita cu varf ce sare si 2 lingurite cu zahar, turnam cam un paharel de tuica (50ml) de otet, apoi umplem borcanele cu apa.

Punem capacele, strangem bine, infasuram borcanele in carpe si le punem la bain marie la foc mediu, pana se schimba usor la culoare sau se ridica bule in borcan.

Scoatem borcanele cu grija din apa fierbinte si le infasuram bine in paturi, pana a doua zi.

Depozitam la loc racoros in beci sau camara.

TIPS-URI

1

puteti adauga si bucatele de conopida

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi colorate