Salata asortata de legume si fructe

de Merisor in Muraturi, 4 Oct 2014 | 46533 vizualizari

 

Am luat de la tara foarte multe gogonele, dar din pacate, unele au fost goale in interior, seci, insa foarte aratoase la exterior. M-am gandit ca daca le murez asa, peste iarna s-ar putea inmuia, asa ca mi-a venit ideea sa le feliez. Am vazut foarte multe retete de salata asortata pe net si am zis sa incerc si eu. Foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogonele
  • 1 kg castraveti
  • 1 kg morcovi
  • 1 conopida mai mica
  • 2 buc. sfecla rosie
  • 1 telina medie + frunzele aferente
  • 1 varza alba mica
  • 1 strugure mare alb
  • 4 gogosari
  • 3 mere acrisoare
  • 1 gutuie mica
  • 750 ml otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri sare
  • 300 gr zahar
  • 1 capatana usturoi
  • condimente pentru muraturi
  • 5 foi dafin
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asortata de legume si fructe:

Curatam si spalam bine legumele si fructele.

Varza o tocam fideluta, dar ceva mai mare decat la o salata obisnuita,

Morcovii si castravetii ii taiem rondele, sfecla si telina, curatate de coaja, le taiem in 4  si le feliem subtire.

Usturoiul il curatam si taiem rondele fiecare catel in parte.

Gogosarii ii taiem julien.

Gutuia si merele le feliem, dupa ce le-am inlaturat cotoarele, iar conopida o desfacem in buchetele mici.

Separam boabele de struguri, de codite si le adaugam in vas, iar frunzele de telina le rupem impreuna cu lujerii si le amestecam printre ingrediente.

Amestecam toate ingredientele intr-un vas incapator.

Intr-un alt vas, pe foc, punem apa, otetul, sarea, zaharul, condimentele pentru muraturi si foile de dafin.

Lasam totul sa fiarba pana se dizolva zaharul si sarea, apoi strecuram lichidul si il adaugam peste ingredientele din vas, amestecandu-le usor.

Le lasam asa in lichid cateva minute (5-10) pana se mai racesc putin, apoi le scurgem bine si le asezam in borcane. 

Le indesam usor sa nu le strivim si le acoperim cu lichidul caldut, apoi infiletam capacele la borcane si le impaturim sa mai stea caldute o vreme, dupa care le trecem in camara.

 

TIPS-URI

1

Lichidul ramas nu se va arunca, se va pastra in frigider intr-un vas inchis ermetic si se va folosi la alte salate sau muraturi.

2

Se mai pot adauga unul sau doi ardei iuti taiati rondele si de asemeni ceapa rosie taiata julien (eu nu am mai avut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata de legume si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Bya Ralu 1

18.08.2016, 23:18

super

honeyadry 1

31.10.2016, 10:54

Felicitari pentru reteta! Am facut-o si eu. Este excelenta si mi-e teama ca o voi manca pana intram in iarna. Merita incercata!!!

Merisor 1

01.11.2016, 10:05

Mulțumesc, Honeyadry! mă bucur că ți-a plăcut! Și noi am pățit la fel când am făcut-o, nu ne mai săturam.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari cu conopida in otet