Salata boeuf

de Bucataras in Salate, 2 Mai 2009 | 9350 vizualizari

 

Stefan a intrat si el in concurs, cu o salata de boeuf.

 

INGREDIENTE

  • cartofi 1 kg
  • carne de vita 500 g
  • morcovi 300 g
  • castraveti in otet 300 g
  • mazare verde (conserva) 350 g
  • gogosari in otet 300 g
  • ulei 300 g
  • 2 oua
  • lamaie 100 g
  • mustar 40 g
  • piper
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata boeuf:

Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul fierberii. Indata ce carnea este fiarta, se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie cubulete. Morcovii se fierb separat si se taie cubulete.
Castravetii se curata de coaja, se scot semintele si apoi se taie cuburi. Mazarea se scurge de zeama si se trece sub un jet de apa. Gogosarii se taie cubulete. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga putina apa si putina sare, apoi se pune putin ulei si se amesteca cu o furculita. Se da castronul la rece timp de 20-30 min., apoi se reia amestecatul pana ce se incorporeaza tot uleiul picatura cu picatura.
Se acreste maioneza cu zeama de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper. In cazul in care maioneza s-a taiat, se pune in alt castron putina maioneza taiata, se adauga putina apa si se amesteca din nou, adaugandu-se cate putin din maioneza taiata pana la epuizarea ei. Se amesteca carnea, legumele, mustarul cu doua treimi din cantitatea de maioneza, se aranjeaza salata pe un platou si se decoreaza cu restul de maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Andive cu sos tartar cu ridichi