Salata Caesar

de MyFancyCake in Salate, 30 Ian 2012 | 36875 vizualizari

 

Salata Caesar este una din cele mai cunoscute salate din lume. O regasim in restaurante, fast food-uri si pe rafturile supermarket-urilor, insa nimic nu se compara cu varianta facuta in casa.

Am incercat mai multe retete, insa aceasta este pe departe cea mai reusita. Cheia succesului consta in alegerea unor ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Nu alegeti niciodata varianta industriala a sosului Caesar, ci alegeti varaianta "home made", lipsita de tot felul de aditivi alimentari.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 salata Eisberg,
  • 4 felii de paine,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita de mustar,
  • 4 catei de usturoi,
  • 150 gr parmezan,
  • 4 fileuri ansoa,
  • 1/2 ceasca ulei de masline,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime.

Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi zdrobiti si cu 50 gr de parmezan.

Pentru sosul Caesar punem la fiert 1 ou timp de 2-3 minute, dupa care il plonjam in apa rece. Il curatam si punem galbenusul intr-un blender. Peste galbenus mai adaugam mustarul, feliile de ansoa, parmezanul, 2 catei de usturoi, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Mixam toate ingredientele bine si obtinem un sos gustos.

Pe un platou aranjam frunzele de salata, feliile de piept de pui, crutoanele si sosul Caesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Panacris 1

22.04.2013, 08:33

pitulina 1

20.06.2013, 18:28

ATENTIE , ACEASTA SALATA NU SE FACE CU ICEBERG SALAD CI CU ROMAINE LETTUCE SALAD !!!!!
II VA DA CU TOTUL SI CU TOTUL ALT GUST , MULT MAI BUN DEOARECE ROMAIN LETTUCE NU E ASA APOASA CA ICEBERG SALAD !!!!!!!

babi5 1

20.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Caesar Salad my way