Salata calda cu dovleac

de anca_rm in Salate, 25 Noi 2016 | 2816 vizualizari

 

Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet, poate fara bacon  si eventual cu putina ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr dovleac copt
  • 50 gr bacon
  • 3 catei usturoi
  • 50 gr branza cu mucegai
  • 1 cana cu quinoa fiarta
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu dovleac:

Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.

Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .

Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.

Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul, se poate foarte bine renunta la el.

Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.

In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon, aromata acum cu usturoiul.

Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa, se fierbe 10 minute si se mai lasa 10), asezonam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline si baconul.

Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac.

Servim din boluri, cu branza cu mucegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere).

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata "a la russe"