Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Salate, 24 Mar 2018 | 2503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mic
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bulbi fenicul
  • 3 morcovi
  • ulei de masline
  • 2 lingurite coriandru boabe
  • 1/2 legatura menta proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 rodie
  • 150 grame branza Feta
  • chiftele vegetariene, gatite (optional)
  • Pentru dressing:
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar Dijon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se feliaza in bucati mai mari. 

Se taie ceapa in 6 bucati.

Se indeparteaza frunzele feniculului si se adauga intr-un vas cu apa rece. Fenicului se taie in 6 bucati fiecare. 

Se adauga toate intr-o tava cu ulei de masline. Se zdrobesc semintele de coriandru intr-un mojar impreuna cu sare si piper si se adauga peste legume. Se amesteca bine, apoi se transfera tava in cuptor, unde va ramane pentru 40 de minute, intorcand legumele de cateva ori. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Cand legumele sunt inca calde, se adauga dressingul, branza Feta, frunzele de menta, patrunjel si fenicul si semintele de rodie. Se amesteca usor.

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu dovleac, menta si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu branza de capra si sfecla