Salata Coleslaw

de Panacris in Salate, 20 Iun 2021 | 2907 vizualizari

 

O salată savurată mereu la fast-food alături de un fel principal.
De data asta am vrut să o prepar și eu acasă, că nu-i mare filozofie.
Și chiar așa este, spor și poftă bună! ;) 
 
P.S. dar de data asta fără poze intermediare :d n-am fost pe fază! Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris, așa-i???

 

INGREDIENTE

  • Varză albă cca. 300 g,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat.
  • Pentru maioneză:
  • Ou 1 bucată,
  • Muștar 1 lingură,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 250 ml.
  • Pentru ornat:
  • Pătrunjel creț,
  • Semințe de susan negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Coleslaw:

Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.

Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până se obține consistența dorită.

Maioneza se adaugă ușor, ușor peste legumele tăiate jullien, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Salata se lasă la rece minim 30 minute înainte de servire pentru a se împreuna gusturile.

Salata se servește ca atare cu crackers sau grisine, sau ca și garniture pentru diverse preparate din carne.

Simplă și gustoasă!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Coleslaw" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi noi