Salata cu branzeturi, rosii, castraveti, ceapa rosie si masline cu ansoa

de Panacris in Salate, 23 Iun 2021 | 2451 vizualizari

 

După o revizie prin frigider, am preparat o salată minunată, cu cea am găsit pe rafturi.
Numai bună pentru prânz, sau chiar cină în zilele caniculare!

 

INGREDIENTE

  • Castravete 1 bucată medie,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Măsline negre feliate cca. 50 g,
  • Măsline verzi cu anșoa cca. 100 g,
  • Mozzarella biluțe cca. 150 g,
  • Brânză veche de oaie cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Oțet balsamic 1 linguriță,
  • Sare Hymalaia 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano după gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu branzeturi, rosii, castraveti, ceapa rosie si masline cu ansoa:

Castravetele și roșiile se spală, eventual curăță de coajă castravetele pentru cei care au probleme, apoi se taie cubulețe.

Ceapa roșie se curăță și taie rondele.

Într-un bol încăpător se pun toate ingredientele: castraveții, roșiile, ceapa, măslinele negre, măslinele cu anșoa, brânza veche de oaie tăiată cubulețe și mozzarella, apoi se asezonează de sare, piper, oregano și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Salata se lasă la rece cca. 15 minute cât să se împreuneze gusturile, apoi se servește ca atare sau acompaniată de crutoane.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu branzeturi, rosii, castraveti, ceapa rosie si masline cu ansoa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati