Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza

de mihaelar63 in Salate, 16 Dec 2019 | 2601 vizualizari

 

 Din seria salatelor o noua ,, realizare mareata si gustoasa "" :D Bineinteles prepar cat se poate de sanatos -fara maioneza . Daca nu spui , nici nu se stie ca nu ai preparat cu maioneza .Mi-a cazut pofta pe salata de boeuf ,dar nu de mult am preparat ceva-ceva  asemanator . Tocmaimi-am facut aprovizionarea pe sarbatori si ochii mi-au cazut pe borcanul cu ciuperci .Deci : cu ciuperci sa fie !!!!
   Am facut putina munca de documentare si am gasit o reteta similara  , frantuzeasca , de salata de boeuf cu ciuperci . Bineinteles ca avea maioneza . Eu nu am pus cartof si am acrit cu castravete murat .

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vacuta - fiarta in supa
  • 400 gr morcovi -fierti in supa
  • 380 gr ciuperci champignon taiate -1 borcan
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 ml iaurt grecesc cremos
  • 3 linguri codite de ceapa verde taiata rondele .
  • 3 castraveti murati
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri mustar frantuzesc bobite
  • 1 lingura hrean razuit in otet
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza:

  1. Intr-un bol incapator se prepara dressingul din iaurt, mustar. ulei, hrean si pudra de curcuma .Amestecati .
  2.  Pudra de curcuma da dressingului  o culoare frumoasa parca ai folosit oua.
  3. Cei ce consuma nu isi vor da seama ca nu ai folosit maioneza .
  4. In plus curcuma este foarte sanatoasa .
  5. Cantitatea de carne de vacuta  mai seaca , morcovi si ciupercile mi-au permis sa folosesc mai mult ulei .
  6. Maruntiti carnea de vacuta . Taiati cuburi morcovii si castraveti .
  7. Ciupercile se scurg de lichiduli n care aufost conservate si se clatesc cu apa rece .
  8. Usturoiul se toaca marunt .
  9. Toate ingredientele pregatite se pun in bolul in care ati preparat dresingul .
  10. Amestecati. Gustati . Sarati daca mai este nevoie .
  11. Decorati  dupa inspiratie cu morcov , ardei iute , castravete murat , ceapa verde .
  12. La decorat regula este sa folositi din ingredientele folosite la reteta .

                   Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pudra de curcuma da dressingului o culoare frumoasa parca ai folosit oua.

2

Cei ce consuma nu isi vor da seama ca nu ai folosit maioneza .

3

In plus curcuma este foarte sanatoasa .

4

La decorat regula este sa folositi din ingredientele folosite la reteta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ciuperci si carne de vacuta -fara maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

17.12.2019, 20:33

Este faina de pregatit chiar si de sarbatori, in locul salatei boeuf!

oanapl 1

21.12.2019, 21:18

Ce apetisanta este!

mihaelar63 1

22.12.2019, 05:37

Oana , Este

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de toamna cu dovleac copt