Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

de Panacris in Ficat, 28 Iun 2021 | 2320 vizualizari

 

Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai ales pentru cei mofturoși! 😉
 

 

INGREDIENTE

  • Ficat de struț cca. 450 g,
  • Lapte cca. 500 ml,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ulei de rapiță 3 linguri,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Maioneză 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza:

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi.

Ficatul se scurge de lapte și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare timp de 35 minute, la foc mediu. Timpul de fierbere depinde dimensiunea bucății de ficat.

Apoi se scoate din apă și se lasă la răcorit.

Între timp ceapa și morcovii curățați se taie rondele, respectiv Julien și se pun la călit în puțin ulei, până devin translucide, gătite al dente.

Ficatul răcit se taie în bețigașe subțiri.

Legumele răcorite se pun într-un vas încăpător, se asezonează de sare, piper și maioneză.

Salata se lasă la rece cca. 20 minute până se împrietenesc gusturile.

 

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Se poate folosi ficat de pui, vițel sau porc după gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

29.06.2021, 09:10

Să ști că da Mihaela! Eu sunt deschisă mereu pentru combinații mai deosebite!

dantes 1

29.06.2021, 11:48

Rocsi 1

29.06.2021, 20:59

Arata bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari marinati, cu ceapa