Salata cu filet de vita, roca si pecorino

de Doralinda in Salate, 12 Mar 2013 | 5808 vizualizari

 

Inca o reteta care o puteti servi seara in cazul in care aveti grija de dieta!

 

INGREDIENTE

  • 1 buchet de salata roca
  • 150 gr carne frageda de vita care merge pe gratar sau calita
  • 125 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mica tocata
  • 50 ml vin alb
  • putin cimbru uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita capare
  • 50 gr branza pecorino
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • o lingurita de balsamic glazura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu filet de vita, roca si pecorino:

Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea ptr putin timp( nu lasam mult carnea ptr ca se intareste!) intorcand carnea pe ambele parti. Apoi scoatem carnea deoparte si punem ciupercile, lasam la foc iute cateva minute si stingem cu vinul. Adaugam si sarea, piperul si cimbrul, amestecam apoi punem si balsamicul cu caperele, amestecand si luam imediat de pe foc. Punem in farfurie, salata roca, pe deasupra punem compozitia cu ciuperci si feliile de carne. Taiem felii subtiri branza si o punem pe deasupra dupa care turnam glazura de balsamic.

TIPS-URI

1

Nu stiu daca se gaseste in romania, probabil ca da, aceasta glazura de balsamic, e ca un balsamic de modena dar mai gros, ca un sirop si mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu filet de vita, roca si pecorino" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda cu orez negru si ton