Salata cu ghebe

de Lau in Conserve, 15 Ian 2016 | 9651 vizualizari

 

Multumesc Rocsy pentru reteta,

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ghebe
  • 5 gogosari
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 cani apa
  • 1 cana otet
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 200 ml ulei
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ghebe:

Ghebele le curatam si le spalam in multe ape,le fierbem in apa cu sare cca 20 min.

Intre timp curatam si taiem ceapa pestisor (felii).

Curatam gogosarii de seminte, ii spalam si ii taiem felii.

Morcovul il curatam si il dam prin razatoare (eu am taiat si rondele).

Intr-un ceaun punem apa,otetul,uleiul,zaharul, sarea, piperul,foile de dafin punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam ceapa,

Lasam sa fiarba 4 min dupa care adaugam morcovul si gogosarul.

Mai lasam sa fiarba impreuna cca 4min dupa care adaugam ghebele.

Amestecam si lasam sa fiarba inca 5-7 min.

Punem salata in borcane si zeama cat sa acopere.

Infiletam capacele si invelim borcanele intr-o patura unde lasam sa se raceasca pana a 2 zi dupa care depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ghebe