Salată cu măr verde, ardei gras și feta

de Papalapap in Salate, 24 Noi 2014 | 5521 vizualizari

 

salata-mar-morcov-feta

Iar se anunță o perioadă ocupată la birou! Mai ai puțin și te transformi într-un workoholic cu acte în regulă, care muncește zi-lumină în fața calculatorului. Înțelegem, dar nu încurajăm astfel de fenomene, fie ele și trecătoare. Vom insista totuși asupra unui aspect: de mâncat, va trebui să mănânci! Și cum o vei face mereu pe fugă, în fața monitorului, ne-am gândit la variante de rețete rapide și ușoare, prin care să economisești timp, dar să te hrănești și corect. Așa am ajuns la salata de astăzi, cu mere verzi, ardei gras și feta, o comoară pentru carieriștii dedicați, prea ocupați să se mai gândească la ei înșiși. O facem noi!

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 măr verde
  • ½ de castravete
  • 200 g de brânză feta sau telemea
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • ½ de ardei gras roșu
  • ½ de ardei gras galben
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată cu măr verde, ardei gras și feta:

Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1), pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără ulei (2), fie pe un gratar. Curăță între timp morcovul și castravetele (3).

Taie morcovul pe lungime, iar castravetele, rondele (4). Taie și măslinele negre și feta în bucățele sau feliuțe (5). Spală și taie mărul în 4, elimină cotorul și taie-l felii foarte fine (6).

Când ardeii sunt copți, îndepărtează-le cu grijă partea arsă, dacă există. Apoi taie-i mai mărunt, eventual cubulețe (7). Într-o salatieră încăpătoare, pune morcovii, castravetele, ardeiul gras, brânza, măslinele și mărul (8). Amestecă totul delicat și apoi condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și rupe câteva frunze de mentă (9).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată cu măr verde, ardei gras și feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu porumb si maioneza