Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella

de RODIMUR in Salate, 26 Apr 2020 | 2368 vizualizari

 

Am primit de Paște câteva ouă frumos colorate, care pe lângă acelea vopsite de mine în coji de ceapă, erau deja prea multe pentru noi. Așa că m-am decis să fac din ele o salată de ouă, căreia i-am adăugat alte câteva ingrediente proaspete și bune, care să ne facă să o savurăm cu poftă.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte tari
  • 4-5 frunze de salată verde
  • 8-10 roșii cherry
  • 8-10 mini mozzarella
  • măsline fără sâmburi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 cepe verzi (doar codițele)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella:

Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.

Se taie ouăle în sferturi.

Frunzele de salată se spală bine sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluță.

Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.

Se scoate mini mozzarella din recipient și se lasă să se scurgă. 

Se pregătesc măslinele feliate.

Se spală cepele verzi, se zvântă și se taie codițele sub formă de rondele.

Se începe montarea platoului cu așezarea circulară a sferturilor de ouă, apoi în interiorul lor, a sferturilor de roșii cherry și în sfârșit a mini mozzarellelor.

În mijlocul platoului se pun rondelele din codițe de ceapă, iar deasupra se pune un ou secționat în patru, sub formă de nufăr.

Se ornează platoul de jur împrejur, în exteriorul cercului de ouă, cu feliuțe de măsline și apoi cu fideluțele de salată verde, pregătite din timp.

Se presară: sare, piper și oregano și se stropește salata cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se dă salata la rece pentru 15 minute, înainte de servire, ca să se pătrundă, dar se poate servi și imediat, dacă așa se dorește.

 

 

TIPS-URI

1

Dacă ouăle de Paști au fost vopsite cu chimicale, ar fi bine să le spălați puțin, sub jet de apă rece, înainte de a le tăia.

2

Dacă folosiți ouă proaspete, nu le fierbeți mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Salata verde poate fi așezată, frunze întregi, sau tăiate fideluță, la baza aranjamentului, pe toată suprafața platoului.

4

În loc de zeamă de lămâie, se poate folosi oțet balsamic.

5

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac: busuioc uscat, frunze proaspete de mentă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu telemea si oua