Salata de ardei copti

de Bucataria_lui_Tavi in Salate, 29 Mai 2010 | 30909 vizualizari

 

Una din deliciile gastronomice ale verii, salata de ardei copti, este foarte simplu de facut si gustoasa. Este salata pe care o puteti servi la majoritatea preparatelor, de la mancarea de vinete, dovlecei sau cartofi, pana la mancaruri si preparate din carne.

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata de ardei copti aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 10-12 ardei grasi;
  • 2 linguri otet;
  • 1 lingura ulei;
  • sare (si inca 1/2 l de ulei, pentru prajire, daca alegeti varianta greceasca de preparare).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti:

Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit.

Eu am ales varianta greceasca de preparare, adica ii prajesc in ulei pe toate partile pana capata o culoare maro-aurie. Pulpa isi pastreaza savoarea si nu se usuca ca in cazul coacerii pe tabla.
(In varianta traditionala, se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz, la foc mediu, pentru ca ardeii sa nu se arda, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform).

Pe masura ce se rumenesc, se scot si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga. Lasati-i pana se racesc si presarati un praf de sare.

Mai apoi, curatati ardeii de coaja. Nu va faceti probleme caci, in aceasta varianta de preparare, coaja se va desprinde cu usurinta, fie ca folositi un cutit inoxidabil, fie ca ii cojiti cu mana. Se aseaza ardeii in salatiera si se adauga uleiul si otetul. Se baga la frigider si se servesc reci. Daca doriti, cand ii serviti, puteti presara deasupra si patrunjel tocat fin, pentru aroma si aspect.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

MVMih 1

13.08.2011, 15:22

Buuuunii

Victoria2102 1

17.09.2011, 08:29

Merci
Bunica ma invatat asa: ardeiul se prajeste pe toate partile, se pun intr-un castron. 1 ceapa taiata marunt se caleste la fel in ulei de floarea soarelui, apoi se ia tigaia de pe plita si se adauga usturoi taiat marunt, se amesteca cu 2 linguri de otet si se toarna peste ardeii copti in castron.
Se serveste cu pireu de cartofi si carne prajita.Excelent de bun

andreea_angelo 1

15.11.2012, 20:04

BUNNNNN,deliciosi ardeii,as manca toata ziua ardei copti!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei copti cu usturoi