Salata de ardei copti cu usturoi

de Andra_Constantinescu in Salate, 6 Oct 2015 | 7054 vizualizari

 

La reteta aceasta m-am inspirat de la Dya. Pe langa combinatie, mi-a facut si mai mult pofta poza, care arata foarte bine, ceea ce m-a impulsionat sa incerc aceasta minunata salata.

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei kapia;
  • 5 catei de usturoi;
  • 5 frunze de busuioc, proaspete;
  • sare grunjoasa;
  • o lingura de otet balsamic;
  • doua lingurite de ulei.
  • Pentru decor: doua varfuri de busuioc proaspat.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ardei copti cu usturoi:

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa. 

Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o lingurita de ulei si putina sare pana devine ca o maioneza.

Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt, apoi se amesteca cu usturoiul.

Se aseaza ardeii copti intr-un castron, se pune otetul si o lingurita de ulei peste ei, eventual inca putina sare, apoi se pune in mijloc preparatul din usturoi si busuioc si se orneaza cu doua varfuri de busuioc proaspat.

Salata se poate servi alaturi de mancare de fasole.

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata "Floarea Soarelui"