Salata de Boeuf

de Ancutsa in Salate, 3 Ian 2017 | 3465 vizualizari

 

Aceasta salata de Boeuf am pregatit-o pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr carne de porc
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr castraveti murati
  • 2 linguri generoase de mustar
  • Piper macinat si sare, dupa gust
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert
  • galbenusul de la 1 ou crud
  • Ulei
  • Zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • Albusul de la oul fiert, mazare fiarta, muraturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

 

Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aprox 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.

 Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.

 Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.

Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat. 

O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.

 Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.

 Pofta buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

04.01.2017, 19:35

Va multumesc mult! Asa este, de cele mai multe ori o pregatim cu ce avem la indemana. O seara frumoasa va doresc!

dantes 1

07.01.2017, 12:10

Buna!

Ancutsa 1

07.01.2017, 13:02

Multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata Happy Fish