Salata de cartofi cu peste afumat si masline

de Sylvia in Peste, 10 Dec 2010 | 20423 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am facut de cateva ori salata aceasta si am intentia sa o repet, este delicioasa, o combinatie perfecta de arome subtile si sensibile, ma duce cu gandul la Rusia si la iernile cu multa zapada. Reteta am preluat-o de la o buna si draga prietena Medi, a carui bucate ma fascineaza mereu : sunt pline de gust si arome si mai ales facute cu dragoste .

 

INGREDIENTE

  • cativa cartofi rosii fierti ( eu i-am fiert in abur ) , 
  • un macrou afumat,
  • o ceapa rosie taiata fasii fine,
  • o mana de masline negre,
  • ulei de masline,
  • sare si piper proaspat macinat ,
  • patrunjel verde tocat fin ( eu am mai pus si un fir de marar )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu peste afumat si masline:

Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele.

 La sfarsit adaugam  ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa ii ia putin din tarie, plus ca imi place marinata asa. Adaugam verdeata maruntita si condimentam cu sare, piper si un fir subtire de ulei de masline.

  Eu am servit-o decorata cu o rosie cerise taiata in 4 si cu putin marar deasupra. Pentru ca “se cerea ” am facut si un vin fiert.  A fost un adevarat festin , intr-o zi de iarna cu ninsoare ….Va invit sa testati reteta si o sa va incante cu siguranta, am facut-o si in varianta cu macrou si cateva fasii de somon afumat dar am preferat sa o prezint in varianta  clasica à la Medi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu peste afumat si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:09

Sylvia 1

22.12.2010, 11:35

Medi multumesc de reteta atre buna afost. Am mai facut o varianta la cuptor cu peste afumat crud tot de vis.

Sylvia 1

22.12.2010, 11:35

Multumesc de laude

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor