Salata de chiftele cu ceapa si maioneza

de marcela1979 in Salate, 30 Ian 2013 | 74270 vizualizari

 

Special pentru sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 oua
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • ceapa rosie 10 bucati
  • otet 100 ml
  • apa 2 l
  • boabe de piper 10 buc
  • foi de dafin 3 buc
  • rozmarin uscat un vf de cutit
  • sare
  • maioneza din 2 oua
  • smantana 3-4 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de chiftele cu ceapa si maioneza:

Se pregatesc chiftelele: se amesteca carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, sare, piper dupa gust si pesmet pana se poate modela carnea. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelute mici.

Intr-o cratita se pun 2 l apa, 100 ml otet, sare, boabe de piper, foi de dafin si rozmarin si se pun la fiert. Cand a dat un clocot se strecoara si se pune iar pe foc adaugandu-se ceapa taiata solzisori. Se lasa 15 minute sa fiarba la foc mic, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Se pregateste maioneza din 2 oua la care se adauga 3-4 linguri de smantana. Dupa ce ceapa s-a racit se amesteca cu maioneza si cu chiftelele si se lasa la frigider sa se imbine aromele vreo 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de chiftele cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Cris2711 1

30.01.2013, 21:07

buna salata

marcela1979 1

31.01.2013, 05:00

va multumesc tuturor

mihaelar63 1

06.09.2015, 05:49

Foarte buna reteta si eu le prepar dar nu pun usturoi in reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu maioneza