Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

de Merisor in Salate, 27 Ian 2019 | 13846 vizualizari

 

Pentru că ne place foarte mult salata de ciuperci și o repet la orice masă festivă, in diverse conbinatii.
Am adăugat, de data aceasta, puțină țelină rasă și ceva murături și a ieșit o salată chiar gustoasă, pe care v-o recomand cu tot dragul.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 800 g ciuperci din conservă
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov mediu
  • 2-3 castraveciori murați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură muștar clasic
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  • zeamă de lămâie, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu piept de pui si telina:

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare.

După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.

Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt.

Ciupercile se scurg bine și se trec prin robot, sau se toacă din cuțit, cât de mărunt.

Țelina se curăță și se dă pe răzătoare, iar castraveciorii și gogoșarii se toacă mărunt.

Toate aceste ingrediente se amestecă într-un vas.

Preparăm maioneza

Pentru maioneză, se amestecă gălbenușul crud cu muștarul și sarea în bolul mixerului, apoi se picură câte puțin ulei și se mixează, până capătă volum.

Se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.

Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.

Amestecăm maioneza cu ingredientele din vas și potrivim gustul salatei cu sare și piper.

Servim salata de ciuperci cu piept de pui și țelină, ca aperitiv.

Este foarte bună, mai ales cu pâine prăjită.

Nu vom pune prea multe murături, pentru a nu influența gustul.

Predominante la această salată trebuie să fie ciupercile.

 Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu piept de pui si telina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata exotica de orez