Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde

de Valclaudia in Salate, 12 Mai 2017 | 12145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 2 galbenusuri crude
  • 1 galbenus fiert
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare de lamaie
  • 1-2 lingurite de mustar iute
  • 2-3-4 catei de usturoi pisati
  • sare dupa gust
  • piper rosu macinat dupa gust
  • 1 legatura marar verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde:

Conopida se curata de frunze si se spala, apoi se pune la fiert, in apa cu sare.

Cand furculita patrunde usor in conopida, o scoatem din apa si o lasam la scurs si la racit.

Fierbem un ou, il racim si scoatem galbenusul.

Separam si galbenusurile de la ouale nefierte, il zdrobim si pe cel fiert, adaugam un praf sare de lamaie, apoi incepem sa incorporam in fir subtire uleiul.

Adaugam pe rand si linguritele de mustar.

Cand maioneza este gata, punem usturoiul pisat, mararul, piperul rosu, proaspat macinat, peste conopida tocata marunt si le amestecam cu maioneza.

Lasam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua