Salata de conopida cu sos de maioneza

de RODIMUR in Salate, 22 Oct 2017 | 3742 vizualizari

 

Un aperitiv foarte bun, cu un gust rafinat și ușor, comparativ cu aperitivele dense și grele care se găsesc de obicei pe mese la zile festive, sau în zilele obișnuite.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de conopidă
  • Pentru maioneză:
  • 2 ouă (unul fiert tare, unul crud)
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță încărcată de muștar
  • 1-2 căței de usturoi (sau o ceapă mică)
  • 4 linguri de smântână
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu sos de maioneza:

Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească.

Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se încorporează muștarul. Când amestecul s-a omogenizat se adaugă și gălbenușul crud, se amestecă bine, după care se încorporează puțin câte puțin, uleiul. Se amestecă întruna până ce maioneza devine densă și fermă.

Se adaugă usturoiul, răzuit fin, se încorporează smântâna și se omogenizează sosul, după care se condimentează cu sare și piper, după gust.

Acest sos se toarnă peste conopida care s-a răcit între timp. Se agită ușor vasul pentru ca sosul de maioneză să cuprindă toate buchețelele de conopidă, fără a amesteca, pentru a nu le strivi.

Se poate servi imediat, sau a doua zi, cu pâine prăjită ușor.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult conopida la fiert în apa cu sare, pentru că s-ar putea înmuia prea tare și sfărâma.

2

Cine nu agreează usturoiul, îl poate înlocui, în maioneză, cu o ceapă mică, tăiată fin.

3

Sosul de maioneză mai poate fi făcut și cu un iaurt gras, în loc de smântână, dacă vă place să fie mai acrișor. De asemenea, dacă vă place gustul muștarului, puteți suplimenta cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

22.10.2017, 20:07

Mulțumesc frumos, Oana, pentru apreciere!

miki_a 1

23.10.2017, 16:25

Așa îmi place să servesc conopida cel mai mult!

RODIMUR 1

23.10.2017, 16:50

Să știi, MIhaela, că și mie îmi place mult conopida făcută astfel, cu maioneză...Merci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf