Salata de cruditati cu maioneza de post

de marianascarlat in Mancaruri de post, 30 Mar 2013 | 7137 vizualizari

 

Sunt mai multe feluri in care poti prepara o maioneza de post, dar eu o prefer pe cea care se face cu cartofi copti .

 

INGREDIENTE

  • doi morcovi potrivit de mari
  • o telina mijlocie
  • o sfecla rosie mica
  • un mar mare
  • salata verde pentru decor
  • o andiva
  • sare
  • piper

Pentru maioneza:

  • doi cartofi copti
  • o lingura de mustar
  • ulei de floarea soarelui
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cruditati cu maioneza de post:

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura de mustar si zeama de lamaie si incep sa amestec totul ca la maioneza obisnuita. Din cand in cand adaug uleiul si amestec pana obtin cantitatea dorita de maioneza si are gustul pe care il doresc.
Morcovii, telina, sfecla si marul le rad pe razatoarea cu gauri mici si le pun in castronul cu maioneza pe masura ce le rad ca sa nu se oxideze. Amestec toate legumele cu maioneza, pun sare si piper dupa gust iar cand e gata amestecata pun salata in frunzele de andiva curatate si spalate. Farfuria pe care am asezat corabioarele din andiva am ornat-o cu salata verde taiata fideluta. In felul asta si corabioarele s-au asezat mai bine. Asa e si mai usor de servit cand ai musafiri sau cand te grabesti si nu ai timp prea mult de stat la masa.

TIPS-URI

1

un alt fel de maioneza de post este cea facuta cu telina fiarta, ulei si lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de pastai