Salata de fasole galbena cu usturoi

de susu in Mancaruri de post, 17 Dec 2010 | 6700 vizualizari

 

Aceasta salata este deosebit de buna dupa cum cred ca stie fiecare roman in parte, doar ca e cam "grasuta" pentru ficat. Calitul acela nesanatos ii da un gust nemaipomenit asa ca cine se incumeta ii recomand cu mare drag. Merge foarte bine rece de la frigider si este mai buna servita a doua zi. Este potrivita atunci cand nu prea ai idei ce sa incropesti si ai prin camara vreo doua borcane de fasole.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane de fasole galbena sau verde (sau ½ kg fasole proaspata)
  • Ceapa alba din belsug (1/2 kg)
  • Usturoi cateva capatani
  • Ulei
  • Sare sau vegeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole galbena cu usturoi:

Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ceapa se toaca marunt de mana si usturoiul se paseaza. Se caleste ceapa intr-o cantitate generoasa de ulei pana isi schimba culoarea, sa fie aurie. Se adauga apoi usturoiul si se caleste si el. La final punem fasolea scursa bine si le calim impreuna. Potrivim de sare si asta-i tot. Se serveste rece de la frigider. Este o mancare grea dar foarte gustoasa. Cine doreste poate pune fasolea la scurs de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole galbena cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:31

foarte buna

Bucataras Medi 1

18.12.2010, 22:14

Foarte buna aceasta salatica....

diaconta 1

18.12.2010, 22:33

Bunica imi facea mereu (doar ca fara ceapa)se tot intreba cum de tot mai poftesc la ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe