Salata de fructe în jeleu

de Catalina L in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 3170 vizualizari

 

O salata diferita si foarte usor de facut.
Un mariaj reusit intre dulceața mangostanului, parfumul căpșunilor si gustul acrisor al lamaii.
Fructul de mangostan este un fruct delicios pe care l-am savurat in vacanta in Tailanda.
Se serveste rece atat prospat cat si-n conserva.
In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”.
Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani.
Studiile au aratat ca mangostanul restabileste sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, a pielii si a altor organe.
Pe linga xantoni, intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/salata-de-fructe-in-jeleu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g căpșuni
  • 1 lamaie
  • 1 cutie de 565 g mangostan
  • 2 linguri zahăr
  • busuioc sau frunze de mentă
  • 3 foi de gelatină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fructe în jeleu:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).

Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.

Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina scursa bine. Amestecam si lasam dsa se raceasca amestecandd don cand in cand.

Incepem sa ornam formele cu fructe. 

Eu am folosit forme de silicon individuale, puteti folosi pahare..

Punem fructele in forme si turnam deasupra siropul pregatit (amestecati-l inainte).

Dati la rece 12 ore. Pastrati cateva fructe pentru decorul final.

Rasturnati formele, decorati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe în jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

30.05.2016, 11:10

foarte buna!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:26

Ce faina o fi la gust!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:39

ce bun!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert Babka cu dulceata de lapte si fistic