Salata de iarna

de Teo in Conserve, 31 Oct 2010 | 14877 vizualizari

 

...este o salata foarte gustoasa, excelenta langa o friptura

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele
  • 2 conopide (3kg)
  • 2 kg ardei (1 kg verde, 1 kg rosu)
  • 1 kg morcovi
  • 1 telina mare cu frunze
  • 3 cepe
  • 1 l otet
  • 0.5 l ulei
  • 0.5 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • piper, foi de dafin, boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna:

Se taie gogonelele feliute subtiri, se presara sarea si se lasa 2 ore. Intre timp tocam celelalte legume, doar conopida se rupe in buchetele mai mici.

Se amesteca apoi cu gogonelele, se taie si frunzele de telina si se lasa asa pana cand preparam saramura. Se pune la fiert otetul, dupa ce s-a incalzit adaugam zaharul, uleiul, piperul, foaia de dafin si boabele de mustar. Se lasa la racit.

Pana se raceste saramura asezam legumele in borcane si incercam sa presam cat mai mult. Turnam saramura rece peste legume si apoi capsam borcanele.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 13 borcane de 750 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

ionix 1

01.11.2010, 20:10

suuper salata

diaconta 1

01.11.2010, 20:27

si eu am vrut sa pun si n-am mai reusit,foarte buna trebuie sa fie

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:37

Nu am gustat-o inca, dar sunt convinsa ca este foarte buna

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Morcovi murati