Salata de Paltinis, cu ciuperci, zucchini si pui

de mihaelar63 in Salate, 14 Sep 2018 | 2636 vizualizari

 

 Am preparat aceasta salata pentru intalnirea de vara a Bucatarasilor de la Paltinis.
Este o salata usoara si racoroasa, rapid de preparat.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci salbatice maruntite si fierte [ tip oita]
  • 500 gr zucchini galbeni si verzi
  • 500 gr pastrama de pui
  • 500 gr smantana
  • 2 gogosari rosii
  • 2 linguri condiment uscat cu patrunjel, usturoi, ardei iute rosu
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Paltinis, cu ciuperci, zucchini si pui:

  1. Zucchinii se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
  2. Scurgeti dupa fierbere intr-o sita.
  3. Gogosarul se spala, se curata si se taie cubulete.
  4. Pastrama de pui se taie tot cubulete.
  5. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt.
  6. Amestecati intr-un bol mare toate ingredientele.
  7. Gustati si sarati / condimentati daca mai este nevoie.
  8. Se pune salata in caserole sau boluri daca este servita acasa.
  9. Decorati pe deasupra cu cubulete de pui, gogosar si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Transportati salata in lada frigorifica pentru a-si pastra prospetimea.

2

Puteti folosi ciuperci din conserva daca nu aveti din cele salbatice.

3

Smantana poate fi inlocuita cu iaurt grecesc daca doriti sa reduceti cantitatea de grasimi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Paltinis, cu ciuperci, zucchini si pui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu rucola si piept de pui