Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant

de Satisfyyourcravings in Salate, 8 Sep 2018 | 2880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii mici
  • 2 lamai
  • 250 grame paste (eu am folosit Pipe Rigate)
  • 350 grame broccoli
  • 50 grame pesmet
  • 1/2 lingurita piper Cayenne (optional)
  • 1 castravete
  • 15 grame ierburi proaspete (eu am folosit Chives si marar)
  • 4 linguri iaurt
  • 300 grame ton din conserva
  • 50 grame branza Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant:

Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. 

Intre timp, se taie coroana broccoliului si se desface in bucati. Cotorul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii. Se fierbe impreuna cu pastele. Buchetelele de broccoli se adauga doar in ultimul minut. 

Pesmetul se amesteca cu piperul Cayenne si se prajeste intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devine crocant. Se pastreaza intr-un vas separat pana la momentul utilizarii. 

Castravetele se taie longitudinal in 2, iar cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele, apoi se taie in felii. Ierburile se toaca marunt. 

Se adauga iaurtul in bolul cu ceapa, impreuna cu castravetele, ierburile, pastele, broccoliul, tonul rupt in bucati, sare si piper. 

Se serveste presarata cu pesmet si branza Feta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton