Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

de Mihaela11_jo in Salate, 15 Dec 2012 | 7455 vizualizari

 

Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla rosie, care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
Daca ajungeti la Amman este un restaurant pe care il recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 3 linguri pasta de susan -“tahini”
  • 3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimin macinat
  • 1/2 cana de nuci zdrobit
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”:

 

 

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.

Se curata  se coaja si se rade pe razatoarea mare.

Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.

Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:09

Arată spectaculos, iar gustul trebuie să fie pe măsură!

Patricia Iordache 1

06.04.2013, 18:02

Servesc cu mare placere, sfecla in orice fel de combinatie

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu hrean