Salata de vara

de rodica_m in Salate, 6 Iun 2011 | 17684 vizualizari

 

Reteta este din Rep. Moldova, de la matusa mea. Este foarte gustoasa si racoritoare, numai buna in zilele calduroase de vara.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de paine feliata
  • 300 g piept de pui
  • 2 rosii
  • 2 castraveti
  • 1ardei gras
  • 100 g cascaval
  • 150 ml maioneza
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vara:

Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare.

Intre timp taiem feliile de paine in cubulete si le punem la cuptor, pana devin aurii, cam 15 min, in acest mod obtinem pesmetii de care avem nevoie pentru salata.

Dupa ce s-au racit pesmetii si pieptul de pui incepem sa aranjam straturile in urmatoarea ordine:

-pesmetii,

-apoi pieptul de pui fiert, taiat cuburi,

-dupa piept se pune maioneza,

-apoi un strat de castraveti taiati cuburi,

-rosiile taiate la fel in cubulete,

- ardeiul gras taiat si el,

- urmeaza cuburile de cascaval pe care le punem deasupra

si la final maioneza, peste care punem cateva fire de ceapa verde, sau poate fi inlocuita cu fire de patrunjel.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Dupa fiecare strat de legume se pune sare dupa gust

2

Salata este mai gustoasa daca sta putin timp la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu morcovi si cartofi