Salata de vinete

de Kori in Salate, 29 Sep 2011 | 3412 vizualizari

 

Ieri am copt vinete sa le pun pe iarna in congelator (cam tarziu, asa pe ultima 100 de m, era sa nu mai gasesc vinete!) si bineinteles ca am facut si salata din 4 dintre bietele vinete, coapte, arse si afumate :)) in gradina, pe foc deschis. Cred ca e una din retetele traditionale romanesti preferate de mine si de ai mei :)

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 2 cepe mai mici
  • 1 ou
  • 1 cana ulei 
  • otet (sau lamaie)
  • mustar
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele coapte bine si mirosind a foc si fum, ca si mine de altfel :)) le-am curatat bine de coaja arsa si apoi le-am tocat f bine.

Ceapa am taiat-o f marunt.

Am facut maioneza din ou (eu fac din ou crud, nefiert): galbenusul cu o lingurita plina de mustar se freaca cu ulei (aprox o cana)  incorporat incet, foarte treptat si se drege cu 2 linguri pline de otet de mere (sau 2 linguri de lamaie) si aprox 1 lingurita de sare. Mai mult sau mai putin, dupa gust. 

Am amestecat foarte bine vinetele tocate, ceapa marunta si maioneza si le-am servit-o pe felii de paine proaspata cu rosii langa ele pofticiosilor si afumatilor :)) mei baieti (plus una fetita), care inca erau langa foc.

Asa ca o vreme galagia s-a redus la zgomotul focului si sunete de genu: mmmmm, mmmmm, mmmmm.

TIPS-URI

1

pt salate si cand nu se impune incalzirea lui, eu folosesc ulei presat la rece, e mai bun si mai gustos:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata Coleslaw