Salata de vinete cu usturoi

de Miha in Salate, 13 Sep 2010 | 3311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu usturoi:

Vinetele se coc, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun la scurs intr-o sita, presarate cu sare.

Ceapa se toaca foarte marunt, iar usturoiul se piseaza. Se toarna cateva linguri de ulei deasupra si se omogenizeaza. Pasta obtinuta se pune peste vinetele tocate si frecate cu ulei.  Se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare.

Se presara cu patrunjel si se serveste pe felii de paine integrala prajita.

TIPS-URI

1

cantitatea de ulei este orientativa, in functie de vinete si de gustul personal. Se toarna ulei atata cat sa se "desfaca" vinetele si sa obtinem o pasta omogena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

jolygina 1

13.09.2010, 21:50

foarte buna si mie imi place asa

maria_claudia 1

13.09.2010, 22:31

Oana 1

17.09.2010, 23:02

Trebuie sa fac si eu, mi-ai facut pofta!! sunt f. bune cu usturoi si daca mai pui niste pasta de susan si putina zeama de lamaie ti-a iesit un baba ganuje de te lingi pe degete, iamiiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si dovlecei fara coacere