Salata de vinete cu vinete coapte in cuptor

de Rahela Velicu in Salate, 21 Iun 2018 | 23452 vizualizari

 

Multi dintre noi locuim la bloc si nu avem posibilitatea sa coacem vinetele la gratar. Eu de ani de zile le coc in cuptor, iar salata mea iese foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 vinete
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1-2 fire de marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu vinete coapte in cuptor:

Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte.

Taiem vinetele in 2, inclinam tava si le lasam sa se raceasca si sa se scurga zeama din ele.

Dintr-un galbenus fiert si unul crud, impreuna cu 100-150 ml de ulei faceti maioneza. Nu este nevoie de multa. 

Tocam vinetele si le amestecam exact ca la maioneza cu 2-3 linguri de ulei. Vor deveni mai pufoase si deloc gretoase.

Adaugam peste vinete ceapa taiata solzisori, maioneza si sare dupa gust. Eu am adaugat si putin marar.

 

TIPS-URI

1

Puteti renunta la maioneza daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu vinete coapte in cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de telina cu maioneza